0764422317

©2018 by Luai Ahmed. Proudly created with Wix.com

Search
  • Luai Ahmed

Jag vill leva och dö i Norden – inte Sverigearabien.

Updated: Jul 5, 2019


Jag älskar Sverige, det har jag alltid gjort. Ända sedan jag var en tonårig jemenit i ”garderoben” har jag sett upp till det demokratiska och sekulära Sverige. Jag har velat, och uppmuntrat mina landsmän, att följa svenskarnas fritänkande spår.

"Luai, varför kritiserar du islam och muslimer?" "Varför är du kritisk mot asylinvandring, trots att du själv sökte asyl här för 5 år sedan?" "Varför hatar du din kultur?" "Varför slickar svenskarnas röv?" "Varför sätter du ditt liv på spel?" m.m.

Jag är min mors son. I ett land där alla kvinnor bär slöja, tog hon av sig slöjan, startade en feministisk organisation år 1999 och började kämpa för kvinnors rättigheter. Hon tog våldtagna kvinnor i försvar i ett land där kvinnor lever underordnade män.

I Jemen är det lagligt att döda sin egen dotter, syster eller fru om hon ”betedde sig fel', vilket är vad en våldtagen kvinna anses ha gjort. Denna praxis är inte sprunget ur intet. Jag menar att det kommer organiskt ur islam.

Det som stör mig mest i svenska debattartiklar är orden "en annan kultur". Kulturskribenterna har skrivit i årtal om "en främmande kultur". Man vill inte kalla en spade för en spade, utan är rädd att ens säga eller skriva ordet "islam". De vill inte erkänna att denna "främmande kultur" härstammar direkt från religionen islam.


Enligt koranen, som citeras som guds bokstavliga ord av så gott som alla muslimer, säger Allah att ”kvinnor ska stanna hemma, och inte se alltför bra ut.” [Al-Ahzab, 32, sida 422]. I samma kapitel fortsätter Allah att säga till Profet Mohammed, ”säg till dina fruar (alla 13) och döttrar att de måsta täcka sig för att signalera att de är muslimer, för att inte bli tafsade på (våldtagna eller trakasserade av män).” [Al-Ahzab, 49, sida 426].


Hur kan det förbrylla svenska feminister, och muslimer som skriker "religionsfrihet", när någon kritiserar islam, då Allah säger till muslimska kvinnor att täcka sig själva för att inte bli våldtagna? Allah säger alltså inte till män att bete sig som civila människor. Allah säger till kvinnor att de ska täcka sig, att de ska skyla sig för män från män. Allah lär muslimska män indirekt att kvinnor som inte täcker sig är fair-game.


Jag beskyller denna dogmatiska ideologi för att vara orsaken till att det knappt fanns några dissidenter i Jemen, där min mor utgjorde undantaget. Eftersom hon gick emot denna kvinnofientlighet så uppfattades hon, i jemeniternas ögon, lika livsfarlig som Jimmie Åkesson har uppfattats i många svenskars ögon.


En betydelsefull skillnad mellan bibeln och koranen är att bibeln inte utger sig att ord för ord vara skriven precis så som gud yttrat dem. De flesta kristna tror inte, då gud citeras i bibeln, att det är guds bokstavliga ord som ska följas ord för ord. Detta tackar vi Upplysningen för, en rörelse som de allra flesta muslimer inte tog del av.


Det verkar vara raketforskning att förstå denna skillnad mellan folkgrupper med muslimsk respektive och kristen bakgrund. Denna skillnad kan utläsas i befintlig statistik, men fråga din närmaste muslim, som högst sannolikt tror att Allahs ord inte får ifrågasättas. Största beviset på detta är de 15 länderna som är styrda av sharia. Dessa 15 länder: Afghanistan, Egypten, Iran, Irak, vissa regioner i Indonesien, Maldiverna, Malaysia, Mauretanien, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saudiarabien, Sudan, Förenade Arabemiraten och mitt hemland Jemen, straffar en som ifrågasätter koranens bokstavlighet.


Det vill säga att om du eller jag skriver eller säger "Nämen, vissa verser i koranen ska ifrågasättas, till ex…" så blir vi straffade. Straffet varierar från dödsstraff till fängelse. Detta är inte påhitt, utan en verklighet som nära två miljarder människor blir hjärntvättade till. Mona Walter och Ayaan Hirsi var några av dessa tusentals miljoner människor som också trodde på korans bokstavlighet, och att de inte fick ifrågasätta detta faktum.

Min mamma satte sitt och hela vår familjs liv på spel, för att hon valde att kämpa emot just denna dogmatism. Samtidigt fick hon inte ifrågasätta koranens bokstavlighet. Jag är i detta fall tacksam att människor är kapabla till att hålla två motsägelsefulla uppfattningar samtidigt då hon hade blivit straffad enligt jemenitisk lag om det erkänts att hennes arbete gick emot koranens ord. Hennes framgång bestod av taktisk argumentation. Istället för att säga, "koranen har fel. Kvinnor ska inte stanna hemma!" så sa hon saker som, "Profet Mohammed lärde oss att "varje generation ska läras på olika sätt", och därför måste vi utvecklas och anpassa oss till nya omständigheter."


Ändå fick hon såklart dödshot, mest för att hon använde sig av "svaga hadither". Enligt sharia finns flera typer av hadither, men de som mest hänvisas till är någon av dessa tre typer: 1) de rätta, 2) de måttliga, 3) de svaga. Hadithen "Den som lämnar islam måste bli mördad", till exempel, tillhör den första kategorin. Hadithen "varje generation ska läras på olika sätt" tillhör den tredje kategorin.


Jag minns, när jag skulle fly till Sverige, hur min mamma andades med lättnad. Hon visste väl att hon hade satt våra liv i fara. Hon visste det från första början, men någonting inom henne skrek att hon måste kämpa och jag inbillar mig att det är något som funnits där ända sedan hon tvingades att giftas bort när hon var 8 år gammal. När jag fick visumet till Sverige ville jag inte söka asyl, jag ville stanna i mitt hemland och fortsätta kampen som min mamma drivit, men så blev det inte. Min resa till Sverige och beslutet att stanna beskrivs längre på första kapitlet i min bok "en flyktings kris" som släpps i år.


Min mamma var överlycklig då jag anlände till Sverige. Nu behövde hon inte oroa sig. Enligt henne skulle mitt liv i Sverige blomstra och jag skulle leva i trygghet, långt ifrån islamisterna som ville skada mig för att åstadkomma henne skada. Endast ett par månader innan jag flydde hade AQAP släppt en lista över adresser till personer som de söker, vår adress var en av dem.


Min mamma visste inte att islam fanns i Sverige också. Hon visste inte heller att hon skapade ett ”monster”. Att jag skulle ta hennes kamp steget längre och, till skillnad från henne där hon diplomatiskt argumenterade mot ”islamism", pekar jag fingret på islam och koranen. Jag trodde ju att i Sverige hade jag yttrandefrihet och därmed inte behövde argumentera diplomatiskt. Jag hade fel. Här är islamisterna ännu värre än i Mellanöstern. Detta för att Sverige har misslyckats med att förmedla dess sekulära värderingar och för att islamisterna känner att i Europa har de inga maktmedel förutom tron på Allah och koranen.


Jag skapade denna webbsida för att kunna förmedla mina tankar, debattera muslimer likaså svenskar om islam, och framför allt för att bemöta kritik som jag får via Twitter och YouTube. Då islam är en sådan känslig fråga, så fick jag till exempel upprepa 5 gånger till Bawan Said i våran debatt att jag aldrig sagt "alla muslimer är dåliga". Ändå fortsatte han att poängtera att jag säger att alla muslimer är dåliga.

I dagens märkliga och förvirrande läge anses det vara "hatiskt" att anse att koranen och islam är livsfarliga. Progressiva muslimer liksom Bawan Said och Mustafa Panshiri, vilka jag kallar för "cute muslims", blir störda och arga när man säger självklarheter som "Islam hör inte hemma i Sverige". Det läses direkt som "muslimer hör inte hemma i Sverige".

Om jag säger "kommunism hör inte hemma i Sverige", varför uppfattas det aldrig som "kommunister måste kastas ut ur Sverige"? Det är just kommunism som jag inte vill ha. Kommunister kan försöka övertyga mig att kommunism är bra, och vi får debattera om det, men jag vill inte att staten ska komma in och tvinga mig att höra Sovjetunionens nationalsång på svenska gator bara för att det finns 500 tusen kommunister som vill höra det. Särskilt om sången påminner mig och flera andra om folkmord.
Men det är inte det jag sa, Mustafa. Det är inte det jag menade. Jag pekar inte fingret på muslimer och säger att de inte hör hemma Sverige, utan jag pekar fingret på koranen och islam. Jag uppmuntrar ”cute muslims” att stå vid min sida emot människorna som "misstolkar islam" och utövar koranbetingat förtryck.


Samtidigt som ”cute muslims” i Sverige skriker åt mina ”odemokratiska” åsikter, så håller extremisterna tyst, föder 5-6 barn, och väntar tills islam får större inflytande i Sverige. De väntar tills de kan säga saker som, ”Ja, men vår heliga religion säger att vi måste döda folk som lämnar islam och ni måste respektera vår religionsfrihet”. Om 30% av Sveriges befolkning består av muslimer år 2050 (vilket prognostiserades i en undersökning som Pew Research gjorde innan flyktingkrisen), kommer värderingskrockar som denna att få allt större konsekvenser.


Min målsättning är inte att muslimer ska hatas. Det är en mer långsiktig självbevarelsedrift samt tron på att vi med muslimsk bakgrund precis som alla andra har förmågan att utvecklas. Det borde inte tyckas konstigt att jag är SD:are, då SD är det enda parti i riksdagen som, i flera kommuner, röstade emot böneutrop.

Sverige måste försätta att vara ett sekulärt svenskt land. Jag flydde till ett sekulärt samhälle. Jag flydde inte från en islamisk stat till en annan islamisk stat.


Till er som förvrängt inbillar sig att jag "går nazisters ärande", jag ber er gå igenom alla nazisternas tweets om mig. De blir ännu mer triggade av mig än muslimerna som vill införa sharia. Rasisterna och nazisterna hatar mig mer än de hatar våldtäkterna och terroristerna då jag bryter deras narrativ. Jag blir ett hot då jag klart och tydligt visar att det finns "babbar" som är älskar Sverige och värnar om Sverige.


"Min kamp" är emot människorna som stirrar på mig eftersom jag är böglig av mig.


"Min kamp" är att visa och förtydliga det som pågår i Sverige, särskilt när de av mina kompisar, som håller med mig, säger det som jag säger och blir de rasiststämplade eftersom de är vita.


"Min kamp" är emot idén att muslimer och araber borde fortsätta vara konservativa, och att de borde gå igenom sin "egen upplysning" så som de kristna gjorde. Det finns inget unikt kryphål för islam. Dess upplysning innebär samma sekularisering som kristendomen gick igenom. Sekularism är det enda vägen ur det nuvarande mörker muslimerna lever i.

"Min kamp" består också av människorna som ringt mig och dödshotat mig eftersom jag kritiserar islam och muslimers idéer.


Jag vill leva, jag vill dö i Norden.


Jag vill inte leva och sedan bli mördad i vänsterns omedvetna islamska Sverigearabien.


av Luai Ahmed.

29 juli, 2019

Stötta mitt arbete via: Swish: 0764422317 Patreon: https://www.patreon.com/luaiahmed

Följ mig på sociala medier: Twitter: @JustLuai Instagram: LuaiAhmed

#islam #sverige

3,262 views1 comment